Gemeente Harlingen reikt de eerste Fairtrade certificaten uit

Fairtrade certificaten JDR_7058dinsdag 06 maart 2018 12:15

Maandagmiddag reikte wethouder Harry Boon de eerste certificaten uit. Lees hier het hele artikel.

Certificaten Fairtrade ondernemers (06-03-2018)

RSS

Maandag 5 maart 2018 zijn de Fairtrade certificaten voor ondernemers uitgereikt. In 2016 sprak de gemeente Harlingen zich uit om Fairtrade gemeente te worden. Dit deden ze unaniem naar aanleiding van een motie van de ChristenUnie

Landelijke criteria

Om de titel Fairtrade gemeente te kunnen krijgen is het onder andere nodig dat diverse ondernemers de titel Fairtrade hebben. Om als ondernemer in aanmerking te komen voor de titel Fairtrade moeten er aan landelijk opgestelde criteria worden voldaan. Zo is bijvoorbeeld vastgesteld dat bedrijven in de vrijetijdssector en de horeca minimaal twee Fairtrade dranken moeten schenken. Wij feliciteren de volgende ondernemers in de categorie supermarkt: Albert Heijn Zuiderhaven, Aldi Harlingen, Jumbo Harlingen Spoorstraat, PLUS Lunenborg en Poiesz supermarkt Harlingen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Verder mag in de categorie horeca ’t Wad en Zeezicht zich nu Fairtrade noemen en kregen de toekomstige Aardewerkmuseum en de Texaco Shop, een Fairtrade certificaat omdat zij beiden Fairtrade koffie en thee gaan schenken. De Wereldwinkel wordt ook beloond als Fairtrade winkel. Andere ondernemers die ook heel bewust duurzaam ondernemen, maar nét niet voldoen aan de Fairtrade criteria kunnen de categorie MVO, maatschappelijk verantwoord ondernemen, toegewezen krijgen. In de categorie MVO gaat het certificaat naar kledingwinkel Hanna Rosa, voor haar eerlijke en duurzame kledingwinkel.

Meer info

Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.fairtradegemeenten.nl  van de landelijke campagne. Lijkt het u leuk om de werkgroep te versterken? Of bent/kent u een ondernemer die aan de campagne mee wil doen? Stuur dan een mailtje naar fairtradeharlingen@gmail.com.

Foto: Joachim de Ruijter

« Terug