ChristenUnie Harlingen presenteert haar kandidaten

IMG_CU fotodinsdag 09 januari 2018 11:11

De lijst ken zeven kandidaten en wordt wederom aangevoerd door lijsttrekker Marga Liefting

Voor de samenstelling van de lijst was er een selectiecommissie enkele maanden druk doende geweest om een groep met verschillende achtergronden samen te stellen.

Lees hier de lijst en de motivatie

Lijstvolgorde CU kandidaten Harlingen

 1e  Marga Liefting

Motivatie:

Marga is huidig raadslid en na 8 jaar raadslidmaatschap gepokt en gemazzeld wat wel en niet haalbaar is in de politiek. Ze wil graag nog een periode dienen  en schuwt het  no 1 zijn  op de lijst niet.

 

2e Annet Oving

Motivatie: 

Annet heeft veel kennis van het sociaal domein en een passie voor God en voor jongeren. Ze heeft al enige politieke ervaring en een groot netwerk. Ze is beschikbaar voor nummer 2 op de lijst en als het zo mag zijn, wil ze God ook in de raad laten zien.

 

3e Mounira Sleiman

Motivatie: 

Mounira heeft de afgelopen tijd meegedraaid in de schaduwfractie en heeft dus al enige politieke ervaring. Uit praktische overweging wil ze nu niet op nr. 2 staan. Ze wil de komende tijd groeien in de politiek en op latere termijn is ze zeker bereid om hoger op de lijst te komen.

 

4e Ina Boersma

Motivatie: 

Ina is duo-commissielid geweest en vindt politiek mooi, maar momenteel is het lastig te combineren met thuis en haar werk. Ze wil daarom niet als nr. 2 op de lijst, maar evt wel zaken voor Marga waarnemen als het nodig is. Ina wil betrokken blijven bij de CU en meedenken over het verkiezingsprogramma.

 

5e Anja Schilder

Motivatie: 

Anja is al jaren lid van de CU, maar nog niet heel actief voor de CU. Ze is daarom nog niet toe aan nr. 2 of 3 op de lijst maar wil wel graag betrokken worden bij het werk van de ChristenUnie. Ze heeft een groot netwerk, is maatschappelijk betrokken en wil mensen met elkaar verbinden.

 

6e Sijts Boersma

Motivatie: 

Sijts kent veel mensen en neemt daardoor stemmen mee. Hij heeft weinig politieke ervaring en is ook druk met andere zaken en wil daarom liever niet in de gemeenteraad. Om dezelfde reden twijfelt hij over een bijdrage in de schaduwfractie. Wel wil hij bijdragen aan de campagne. 

 

7e Dirk Walinga

Motivatie:  : 

Dirk is ondernemer en heeft een groot netwerk in Harlingen en omgeving. Hij heeft geen politieke ervaring, maar wil wel meedenken over het verkiezingsprogramma.

 

« Terug