Racebaan Pollendam

Harlingen plaatsnaam bordzaterdag 11 juni 2016 10:05

Met de renovatie van de infrastructuur plan Ludinga verdwenen ook de verkeersdrempels. Dit tot ongenoegen van de vele buurtbewoners..

Met het verlagen van de verkeersdrempels op de Pollendam zijn de oversteekplaatsen van en naar de scholen Het Noorderlicht en de Prins Johan Frisoschool gevaarlijker doordat er -naar de beleving van de buurtbewoners-te hard word gereden bij het oversteken van deze weg. Dit is tot zeer ongenoegen van de wijkbewoners die weinig tot geen tijd ervaren om over te steken. Vooral bewoners met jonge kinderen die pas leren fietsen vinden het een vervelende situatie die vaak leidt tot angstige situaties.

De snelheid is toegestaan overigens. De geldende snelheid is 50 kilometer per uur en die snelheden worden nu gehaald. De vraag is of dit niet aangepast moet worden of dat er ander soortige maatregelen genomen moeten worden om de verkeersveiligheid te verhogen.

Onlangs deed Veilig Verkeer Nederland onderzoek naar de verkeersveiligheid van specifiek deze weg. Uitkomst is nog niet bekend. Vermelding verschijnt bij uitkomst op dezw website.

Tijdens de Raadsvergadering van 15 juni stelt Raadslid Marga Liefting vragen welke acties het College onderneemt hierop.

Live te volgen via de website van www.Harlingen.nl Raad-live.

« Terug

Archief > 2016 > juni

Geen berichten gevonden