Opsteker ChristenUnie Harlingen

15031_arbeiter2zaterdag 30 januari 2016 10:27

Het opzetten van een dagbesteding voor mensen met een beperking komt snel dichterbij..

Op 28 oktober jl. brak de ChristenUnie tijdens de Algemene Beschouwingen de lans voor het opzetten van een brede vorm van dagbesteding a la Mind Up.

Hierop volgde een toezegging van de wethouder aan de Raad voor het op de hoogte houden van bevindingen omtrent onderzoek naar de behoefte onder de Harlinger bevolking.

Gisteren werd deze toezegging ingelost met het startschot naar de tweede fase.

Wat is er tot nu toe bekend?

Er is geen dagopvang binnen Harlingen geregeld voor mensen met een beperking. Deze werden geacht naar Sneek, Franeker of Leeuwarden te reizen. Dat doen deze mensen niet. Zij hebben een beperking.

Hiertoe volgde een onderzoek naar de noodzaak voor zulk een voorziening en bleek dat er een grote groep (circa 100) behoefte hebben.

Hierop volgde een inventarisatie naar het aanbod.

Na inventarisatie bleek het huidige aanbod voornamelijk gericht op recreatieve dagbesteding.

Wethouder Kuiken:

"Het aanbod arbeidsmatige dagbesteding voor mensen(ook jongeren) met een stapeling van sociale, psychische en/of maatschappelijke problemen is beperkt". "Dat betekent dat er in potentie ruimte is voor een vorm van arbeidsmatige dagbestedingsvoorziening".

Met deze bevinding is de ChristenUnie zeer ingenomen. Deze dagbesteding zal volgens Marga Liefting een goede impact op de doelgroep hebben:"Het zou een prachtige zaak zijn voor mensen in deze doelgroep die nu veelal thuis achter de geraniums zitten"."Wij willen een maatschappij waar iedereen kan participeren, dan moet je dit toch ook voor iedereen mogelijk maken"?

Het vervolg van de toezegging is dat er voor de zomer van 2016 duidelijkheid zal zijn over de haalbaarheid van de beoogde dagbesteding

ChristenUnie Harlingen ziet in elk geval geen enkele financiele hindernis, sterker nog er zitten enkele tonnen in het potje Sociaal Domein die nog op een bestemming zitten te wachten.

Marga:"Dit schept tevens de banen die in deze tijden broodnodig zijn".

« Terug

Archief > 2016 > januari

Geen berichten gevonden