Motie ChristenUnie inzake PGB aangenomen

vrijdag 07 november 2014 09:26

Nu de ChristenUnie zich lokaal voorgenomen heeft zich de komende raadsperiode te richten op de transities op het sociale domein..

 Motie PGB ers in de Raad van 4 november aangenomen!!

 

Met ingang van de nieuwe raadsperiode 2014/2018 heeft de ChristenUnie Harlingen zich voorgenomen haar focus te richten op de komende transities. Nu duidelijk is dat mensen met een PGB-budget geen 100% vergoed krijgen. Is de ChristenUnie Harlingen in actie gekomen.

Het schiet de ChristenUnie wat verkeerd dat er gesproken word over --maatwerk leveren-- terwijl het PGB in essentie een maatwerkvoorziening is.

De historie leert ons immers dat het kabinet indertijd als vorm van bezuiniging deze mogelijkheid van zorg krijgen aan mensen bood. (zelf regie nemen, zelf inkopen)

Met als stok in de hand de --enkele gevallen van-- fraude, hoopt de overheid deze tegen te gaan door te gaan tornen aan de PGB ‘s. (en misschien ook een beetje te bezuinigen?)

 Volgens ChristenUnie Harlingen is dit een misplaatste zoektocht.

 Ten eerste kun je je afvragen of het verstandig is aan een zorgvuldig opgebouwd netwerk rond een PGB er  te tornen. Daarnaast is het zeker niet te zeggen dat dit goedkoper gaat worden

Ook zijn mensen met een PGB vaak omringt door veel hartwerkende geliefden die hun tijd en energie steken in het goed afstemmen van de juiste zorg.

Daarbij kun je je afvragen welke belasting deze operatie voor betreffende families en PGB ers betekent.

 Al met al hoopt de ChristenUnie Harlingen niet dat er schade toegebracht word aan deze zo belangrijke groep en heeft ter ondersteuning aan de wethouder een motie aangeboden.

 Deze is in de raad van 4 november 2014 aangenomen, nu de uitwerking nog!

 

Marga Liefting

 

 

 

« Terug

Archief > 2014 > november

Geen berichten gevonden