Fairtrade harlingen

Fairtradevrijdag 17 maart 2017 10:09

Nadat de Gemeenteraad op 25 mei 2016 unaniem instemde met de intentie als Gemeente voor het Fairtrade keurmerk te gaan zijn er verschillende dingen gebeurd, hier een update..

In eerste instantie leek er weinig van de keurmerk motie van de grond te komen binnen de Gemeente Harlingen. Op vragen aan de wethouder(Boon) werd wel duidelijk dat er weinig ambtelijke bijstand op zat terwijl wel iemand de kar moet trekken.

Daarna trok Marga Liefting (Fractievoorzitter CU) de stoute schoenen aangetrokken en meldde zich aan de werkgroep te ondersteunen.

Ondertussen had de lokale ChristenUnie fractie zich ook verbonden tijdens de vergaderingen Fairtrade produkten aan te bieden. Gelukkig begon er ook schot te komen op de Gemeentelijke afdelingen zodat inkoop en gebruik van producten langzaam geheel Fairtrade afgestemd worden. Wel jammer dat sommige afdelingen dan eind 2016 kiezen voor nieuwe koffiemachines waarbij een bepaald merk gedwongen gebruikt word...

Toch ging op 9 maart de werkgroep met Provinciale belangstelling van start.

Bedrijven en supermarkten zullen de komende maanden benaderd worden en de website Fairtrade afdeling Harlingen zal langzaam gevuld worden met Fairtrade bedrijven en de produkten welke ze verkopen.

Wij hopen begin 2018 de klus geklaard te hebben zodat vanaf die datum Harlingen zich kan scharen onder de Fairtrade Gemeenten binnen Friesland.

(foto startgroep Fairtrade Harlingen)

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Fairtrade8.1 kBimage/pngdownload
IMG_745591.1 kBimage/jpegdownload

« Terug