Visuele belijning als verkeersremming Pollendam?

imagewoensdag 22 juni 2016 12:36

Tijdens het vragen halfuurtje van de Raad van 15 juni over de verkeersonveilige oversteken van de Pollendam antwoordde wethouder Boon met een toezegging...

Wethouder Boon beantwoordde vragen van Raadslid Marga Liefting over dit heikele punt.

Volgens Boon voldeed de weg -na de herinrichting-nu wel aan alle Crow eisen, maar hadden bezorgde burgers en eigen waarnemingen toch ook wel knelpunten geconstateerd welke hem de overtuiging gaven dat er nu echt iets moet gebeuren. Met name de drie oversteken kort bij elkaar rondom de kruising gaven geen afremmende effecten aan naderende automobilisten. Daarbij is het nog steeds een weg waarbij 50 km gereden mag worden en ja, waar 50 mag rijdt men vaak 55. Een racebaan dus.

Ook Veilig Verkeer Nederland had aanbevelingen gedaan. Zij stelden bredere bermen voor en verticale belijning(?) voor.

Hoe dan ook: de wethouder deed de Raad de toezegging met de oplossende schetsen terug te komen. (toezegging Tr16.103)Naar de mening van de ChristenUnie zal er meer nodig zijn dan andere belijning en bredere bermen om het autoverkeer over de Pollendam te laten vertragen. Die zien meer in flink hoge drempels, snelheidsaanpassing en handhaving hierop of Meerstoelen uit het Initiatiefvoorstel van de ChristenUnie 2011..

Word vervolgd..

« Terug

Archief > 2016 > juni

Geen berichten gevonden